Cinereous vulture

Francesco Veronesi

Cinereous Vultures live in forested hills and mountains, scrub, arid and semi-arid alpine steppe, and grasslands. They forage across wide-open terrain, including forest, bare mountains, steppe, and open grasslands. Their nests are built in trees or rocks, forming very loose colonies. Their diet consists primarily of carrion from medium- to large-sized mammal carcasses.

They can stay aloft for hours, soaring gracefully through the sky. When one bird descends on a dead animal, others may be drawn from long distances. They are particularly sensitive to human disturbances, especially during the breeding season. The destruction of their habitats had a significant impact on their populations.

Distribution

Country
Population est.
Status
Year
Comments
Afghanistan
2020
Albania
2020
Seasonality Uncertain
Algeria
2020
Seasonality Uncertain
Armenia
2020
Austria
2020
Seasonality Uncertain
Azerbaijan
2020
Bangladesh
2020
Non-Breeding
Belarus
2020
Seasonality Uncertain
Bhutan
2020
Non-Breeding
Bosnia And Herz.
2020
Seasonality Uncertain
Bulgaria
2020
Cambodia
2020
Non-Breeding
China
2020
Croatia
2020
Seasonality Uncertain
Cyprus
2020
Czechia
2020
Egypt
2020
Seasonality Uncertain
France
2020
Reintroduced
Georgia
2020
Germany
2020
Seasonality Uncertain
Gibraltar
2020
Seasonality Uncertain
Greece
2020
Hungary
2020
Seasonality Uncertain
India
2020
Non-Breeding
Iran
2020
Iraq
2020
Israel
2020
Non-Breeding
Italy
2020
Non-Breeding
Japan
2020
Seasonality Uncertain
Jordan
2020
Non-Breeding
Kazakhstan
2020
Korea
2020
Non-Breeding
Kuwait
2020
Non-Breeding
Kyrgyzstan
2020
Latvia
2020
Seasonality Uncertain
Lebanon
2020
Non-Breeding
Malaysia
2020
Seasonality Uncertain
Moldova
0
Official estimate
EX
2020
Extinct locally
Mongolia
2020
Montenegro
2020
Seasonality Uncertain
Morocco
2020
Seasonality Uncertain
Myanmar
2020
Non-Breeding
Nepal
2020
Non-Breeding
Netherlands
2020
Seasonality Uncertain
North Korea
2020
Non-Breeding
North Macedonia
2020
Breeding
Oman
2020
Non-Breeding
Pakistan
2020
Poland
2020
Seasonality Uncertain
Portugal
2020
Romania
0
Official estimate
EX
2020
Extinct locally
Russia
2020
Saudi Arabia
2020
Non-Breeding
Serbia
2020
Seasonality Uncertain
Slovakia
2020
Seasonality Uncertain
Slovenia
2020
Spain
1,500 pairs
Official estimate
NT
2020
Sudan
2020
Seasonality Uncertain
Switzerland
2020
Non-Breeding
Syria
2020
Non-Breeding
Taiwan
2020
Seasonality Uncertain
Tajikistan
2020
Thailand
2020
Non-Breeding
Tunisia
2020
Seasonality Uncertain
Turkey
2020
Turkmenistan
2020
Ukraine
2020
Uzbekistan
2020
Vietnam
2020
Non-Breeding
Yemen
2020
Seasonality Uncertain

Anything we've missed?

Help us improve this page by suggesting edits. Glory never dies!

Suggest an edit

Get to know me

Terrestrial / Aquatic

Altricial / Precocial

Polygamous / Monogamous

Dimorphic (size) / Monomorphic

Active: Diurnal / Nocturnal

Social behavior: Solitary / Pack / Herd

Diet: Carnivore / Herbivore / Omnivore / Piscivorous / Insectivore

Migratory: Yes / No

Domesticated: Yes / No

Dangerous: Yes / No